Privatumo politika

UAB „NEVDA“ (toliau – NEVDA) vertina jūsų privatumą ir yra įsipareigojusi apdoroti jūsų asmeninę informaciją laikantis sąžiningos informacijos praktikos bei atitinkamų duomenų apsaugos įstatymų.

Ši Privatumo politika (toliau – Politika) paaiškina ir nurodo, kokiais būdais mes, kaip duomenų valdytojas, renkame, naudojame, saugome asmeninius jūsų duomenis jums lankantis mūsų svetainėje.

Ši Politika bus taikoma tuomet, kai NEVDA tvarko iš svetainės surinktą asmeninę informaciją. Prisijungdami ir naudodamiesi www.elpako.eu (toliau – Svetainė), Jūs patvirtinate, kad su šiomis taisyklėmis susipažinote, jas suprantate ir sutinkate.

NEVDA pasilieka teisę bet kada peržiūrėti ir keisti Politikos taisykles. Pakeitimai įsigalioja iš karto juos paviešinus. Stebėti ir susipažinti su Politikos taisyklių pakeitimais yra paties vartotojo atsakomybė. 

Kas yra asmens duomenys?

Asmens duomenys – bet kokia informacija, susijusi su fiziniu asmeniu, – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai arba netiesiogiai nustatyta pasinaudojus tam tikrais duomenimis (pvz., vardu, pavarde, asmens kodu, adresu, telefono numeriu ar kita).

NEVDA įsipareigoja rinkti ir tvarkyti Jūsų asmens duomenis tik tada ir tiek, kiek yra būtina konkrečiams, apibrėžtam ir teisėtam tikslui įgyvendinti.

Kaip ir kokius Jūsų duomenis mes tvarkome?

Jūs pateikiate mums savo asmens duomenis ir kitą informaciją naudodamiesi Svetaine.

NEVDA tvarko šiuos Jūsų asmens duomenis, kai:

  • pateikiate pranešimą per Svetainėje esančią formą „Užklausos forma“:  identifikacinius ir kontaktinius duomenis (pvz. vardas, el. paštas, telefono numeris ir kt.);
  • lankotės svetainėje tam tikri duomenys perduodami mums automatiškai po Jūsų apsilankymo Svetainėje: IP adresas, naudojamos internetinės naršyklės tipas bei versija, apsilankymų skaičius, peržiūrėti Svetainės puslapiai ir pan.

Ši informacija tvarkoma pagal teisėtą pagrindą ir yra naudojama tobulinant svetainės funkcijas bei turinį.
NEVDA neprašo pateikti ir netvarko Jūsų specialiųjų kategorijų asmens duomenų, atskleidžiančių Jūsų rasinę ar etninę kilmę, politines pažiūras, religinius ar filosofinius įsitikinimus ar narystę profesinėse sąjungose, taip pat sveikatos duomenų arba duomenų apie Jūsų lytinį gyvenimą ir lytinę orientaciją.

Kokiais tikslais ir pagrindais mes tvarkome Jūsų asmens duomenis?

NEVDA tvarko Jūsų asmens duomenis šiais tikslais:

  • siekdami suteikti personalizuotas paslaugas;
  • siekdami užtikrinti Svetainės funkcionalumą, ją tobulinti bei pasiūlyti Jums geresnes ir Jums pritaikytas paslaugas;
  • siekdami susisiekti su Jumis pagal pateiktas Jūsų užklausas;
  • siekdami matuoti ir gerinti mūsų Svetainės veikimą. 

NEVDA renka ir tvarko šioje Politikoje išvardintus Jūsų asmens duomenis šiais teisiniais pagrindais:

  • Jūsų sutikimas su šioje Politikoje numatytomis sąlygomis;
  • mūsų teisėtas interesas;
  • teisinės prievolės, kylančios ir taikomos mums, vykdymas.

Asmens duomenų perdavimas tretiesiems asmenims

NEVDA garantuoja, kad Jūsų asmens duomenys nebus parduodami, teikiami ar kitaip be teisėto pagrindo perduodami tretiesiems asmenims, taip pat naudojami kitiems tikslams, nei jie buvo surinkti. Taip pat NEVDA nenaudos Jūsų asmens duomenų niekaip kitaip  kaip tik vadovaudamiesi šia Politika. Tačiau NEVDA pasilieka teisę pateikti informaciją apie Jus, jei privalėtų tai padaryti įstatymų numatyta tvarka arba jei to pareikalautų teisėtai veikiančios teisėsaugos institucijos ar baudžiamąjį persekiojimą vykdančios institucijos.

NEVDA gali atskleisti jūsų asmeninę informaciją visoms įmonės priklausančioms mūsų įmonių grupei (t.y. mūsų pagrindinei kontroliuojančiai bendrovei ir jos dukterinėms įmonėms) tiek, kiek tai yra pagrįstai reikalinga šiame privatumo politikoje nurodytais tikslais.

Jeigu jūsų asmeniniai duomenys bus atskleisti kitiems gavėjams, nei nurodyta šioje privatumo politikoje, mes įsipareigojame suteikti jums informaciją apie šių duomenų atskleidimą ir gauti jūsų sutikimą.

Kaip mes naudojame slapukus?

NEVDA renka informaciją apie Jus naudodami slapukus (ang. cookies).

Slapukai (angl. „cookies“) – tai maži informacijos elementai, kuriuos mūsų serveris įkelia į naudotojo kompiuterį, telefoną arba planšetę, kad naudotojas galėtų lengviau užmegzti ryšį ir veikti interneto svetainėje, o mes gautume informacijos apie tai, kaip lankytojai naudojasi mūsų svetaine. Svetainėje naudojamų slapukų tikslas yra užtikrinti patogų naudojimąsi mūsų puslapiu, jo funkcionalumą ir efektyvumą. Slapukai nesuteikia mums jokių galimybių patekti į Jūsų kompiuterį ir negali nuskaityti jokios Jūsų standžiajame diske įrašytos informacijos.

Sutikimas su slapukais

Atidarydami mūsų interneto svetainę ir iššokusiame laukelyje paspausdami mygtuką „Sutinku“, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų išsaugoti Jūsų kompiuteryje, telefone ar planšetėje tokiu būdu, koks yra aprašytas Jūsų naršyklėje. Skirtingų rūšių slapukų naudojimas yra aprašytas šioje Politikoje. Jeigu nenorite, kad slapukai, prijungti prie mūsų svetainės, būtų išsaugoti Jūsų kompiuteryje, telefone ar planšetėje, galite slapukus bet kada užblokuoti ar išvalyti naudodamiesi naudojamos naršyklės nustatymais. Informuojame, kad be slapukų negalėsite naudotis daugeliu mūsų svetainės privalumų, pagerinančių svetainės funkcionalumą.

Sutikimo atšaukimas ir slapukų nustatymų valdymas

Savo naršyklėje slapukų nustatymus galite pakeisti bet kuriuo metu. Pavyzdžiui, galite atšaukti duotą sutikimą naudoti slapukus įjungdami savo naršyklės funkciją, leidžiančią atmesti bet kokius pasiūlymus išsaugoti bet kokius slapukus. Šiuos nustatymus savo naršyklėje galite rasti nustatymų ar pirmenybių meniu. Žemiau rasite naudingų nuorodų:

Jūsų teisės

Jūs turite teisę susipažinti su savo duomenimis, kuriuos mes, gavę naudojant slapukus, tvarkome. Taip pat Jūs turite teisę reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius savo duomenis.

Slapukų rūšys

Slapukai yra seanso ir ilgalaikiai bei pirmosios arba trečiosios šalies slapukai. Toliau paaiškinsime, ką reiškia šie terminai, kad galėtumėte geriau suprasti mūsų naudojamus slapukus ir dėl ko jie naudojami.

Seanso slapukai

Seanso slapukai leidžia Jus atpažinti per vieną apsilankymą mūsų svetainėje, kad visi puslapio pakeitimai arba pasirinkimai būtų įsimenami keliaujant iš vieno puslapio į kitą. Šie slapukai leidžia greitai ir lengvai eiti per daugybę svetainės puslapių, kad kaskart apsilankius naujoje vietoje nereikėtų iš naujo apdoroti informacijos. Seanso slapukai yra laikini ir išnyksta vos tik užveriate naršyklę arba atsijungiate nuo svetainės.

Ilgalaikiai slapukai

Ilgalaikiai slapukai – tai tokie slapukai, kurie nustatytą laikotarpį išlieka Jūsų kompiuteryje pasibaigus naršymo seansui, todėl gali įrašyti tam tikras naudotojų parinktis arba veiksmus, kai svetainė aplankoma iš naujo.

Pirmosios šalies slapukai

Pirmosios šalies slapukai yra valdomi NEVDA.

Trečiųjų šalių slapukai

Trečiųjų šalių slapukai yra valdomi kitų organizacijų (ne NEVDA). Trečiųjų šalių slapukai, kurie gali būti išsaugomi kompiuteryje, telefone ar planšetėje, mūsų svetainės naršymo metu yra „Google Analytics“ slapukai, skirti stebėti svetainę. Šie slapukai renka informaciją apie tai, kaip vartotojai naudoja interneto puslapį. Mes naudojame tokią informaciją ruošti ataskaitas, gerinti mūsų svetainės kokybę. „Google Analytics“ anonimiškai renka informaciją apie lankytojų skaičių, vietą, iš kurios buvo naudojamasi mūsų svetaine, bei kokios svetainės dalys buvo naršomos lankytojų. Šie slapukai yra sukurti „Google Analytics“. Norėdami gauti daugiau informacijos, galite aplankyti: http://www.google.com/analytics.

Bet kokia informacija, surinkta per slapukus, yra saugoma iki slapukų galiojimo pabaigos ir nėra naudojama kitais nei šioje politikoje nurodytais tikslais.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus, pavyzdžiui, kaip juos valdyti ar ištrinti, galite apsilankyti: www.allaboutcookies.org.

Norėdami sužinoti, kaip panaikinti internetinių puslapių stebėjimą „Google Analytics“ slapukais, galite aplankyti: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Kiek laiko mes saugome Jūsų asmens duomenis?

NEVDA saugo Jūsų asmens duomenis ne ilgiau, negu to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai. Istorinė informacija yra saugoma, jei tai reikalinga teisės aktų nustatyta tvarka arba mūsų veiklai vykdyti.

Asmens duomenų tvarkymas tiesioginės rinkodaros tikslais

Sutikęs su asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais patvirtinu, kad:  

Esu informuotas, kad tiesioginės rinkodaros tikslu paslaugų teikėjas NEVDA ne ilgiau kaip visu sutarties galiojimo laikotarpiu arba iki sutikimo atšaukimo tvarkys šiuos mano asmens duomenis: vardą, pavardę ir elektroninio pašto adresą. Pasibaigus duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslų terminui ar man atšaukus sutikimą, saugos duomenis apie šio sutikimo davimo faktą 5 (penkis) metus nuo šiame punkte nurodyto duomenų tvarkymo termino pabaigos ar sutikimo atšaukimo siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus;   

Esu informuotas, kad tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomus mano asmens duomenis paslaugų teikėjas NEVDA gali perduoti duomenų tvarkytojams, kurie teikia tiesioginės rinkodaros paslaugas ir tvarko duomenis paslaugų teikėjo vardu;  

Man yra žinoma, kad turiu teisę nenurodydamas nesutikimo motyvų nesutikti, kad mano asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, tiek, kiek jis susijęs su tiesiogine rinkodara, išskyrus atvejus, kai šie asmens duomenys yra tvarkomi dėl teisėto intereso, kurio siekia paslaugų teikėjas arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys ir jei mano interesai nėra svarbesni;  

Man yra žinoma, kad paslaugų teikėjas NEVDA, siekdamas pateikti man asmeninius pasiūlymus, naudoja profiliavimą – pritaikydamas konkrečius algoritmus analizuoja mano pateiktus asmens duomenis. Paslaugų teikėjo atlikti veiksmai neturi Klientui jokio teisinio ar panašaus reikšmingo poveikio.  

Man yra žinomos mano, kaip duomenų subjekto, teisės: žinoti (būti informuotam) apie asmens duomenų tvarkymą, bet kuriuo metu, paslaugų teikėjui NEVDA pateikus savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, susipažinti su tvarkomais mano asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi, teisė reikalauti ištaisyti, sunaikinti asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai duomenys tvarkomi, nesilaikant teisės aktų nuostatų, reikalauti, kad tvarkomi asmens duomenys, jeigu jie tvarkomi automatizuotomis priemonėmis, paslaugų teikėjo būtų persiųsti kitam duomenų valdytojui arba man, jeigu tai yra techniškai įmanoma, prašyti paslaugų teikėjo NEVDA informacijos apie mano asmens duomenų tvarkymą, bet kada kreiptis į paslaugų teikėją, jei manau, kad jie pažeidė mano teises, dėl asmens duomenų tvarkymo pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai;  

Man yra žinoma, kad bet kuriuo metu galiu informuoti paslaugų teikėją NEVDA apie tai, kad nepageidauju gauti asmeninių pasiūlymų ir reklamos. Pasiūlymų ir reklamos galiu atsisakyti internetiniame tinklalapyje https://www.elpako.eu esančioje mano paskyroje nuėmęs varnelę ties tekstu „Naujienlaiškiai“. Atsisakyti pasiūlymų ir reklamos taip pat galiu paspaudęs nuorodą, esančią gautame naujienlaiškyje;  

Sutikęs, patvirtinau, kad mano Sutikimas yra duotas laisva valia, žinant, kad galiu bet kada jį atšaukti ir patvirtinamas man prisijungus prie paslaugų teikėjo NEVDA internetinės aplikacijos paskyros „Elpako“, esančios adresu https://www.elpako.eu

Kokias teises Jūs turite?

Jūs turite teisę:

  • susipažinti su Jūsų apsilankymo svetainėje duomenimis;
  • atšaukti duotą sutikimą slapukams;
  • reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius savo duomenis , ištrinti visus sukauptus apie Jūsų apsilankymą sukauptus duomenis;
  • reikalauti Jums perduoti visus apie Jūsų apsilankymą sukauptus duomenis;
  • atšaukti sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslais.

Informacija apie Jūsų duomenis kartą per metus suteikiamai nemokamai. 

Kilus klausimams ar norėdami įgyvendinti savo teises, susisiekite su mūsų Duomenų apsaugos pareigūnu, elektroninio pašto adresu: bdar@nevda.lt.